Uyumlu aydınlatma, nötr renkli duvarlar ve mobilya. BRITA duyusal laboratuvarının iç tasarımı iyi bir nedenle minimum düzeydedir. Hiçbir şey test uzmanlarının dikkatini dağıtmamalı veya duyularını etkilememelidir. Her şeye rağmen, işleri BRITA ile filtrelenmiş suyun kalitesinde belirleyici bir faktördür.
Kurum içi bir duyusal laboratuvar kurma ve bir BRITA paneli oluşturma planları, 2013’te başlamıştır. Son olarak, Kasım 2015’te CEO Markus Hankammer tadım odasının açılışını yapmıştır. Yoğun yeniden modellemeyi Şubat 2016’da hazırlık odası izlemiştir. Ve uzun süredir beklenen bir rüya, BRITA’da Organoleptik Kıdemli Müdürü Birgit Kohler ve Almanya’da birkaç resmi su dağıtıcısından biri için gerçeğe dönüşmüştür. Birgit Kohler, gıda duyusal bilimi ve harika tat konusunda derin bilgilere sahiptir. Özellikle su söz konusu olduğunda. Kendi laboratuvarı ve profesyonel test uzmanlarından oluşan ekibi sayesinde, BRITA esnek ve bağımsız biçimde çalışabilir. Şirketin tarihinde bir dönüm noktası.
Harika tat bilimi
Tüm sular eşit olarak oluşmamıştır. Profesyonel testler, tadın sürekli olarak iyileştirilmesine yardımcı olur.
Bir oda, pek çok olanak
Testler duyusal laboratuvarda gerçekleştirilir. Yapay ışık ve minimum tasarım atmosferi nötr durumda tutar. Bu, ortamın günün veya yılın her anı aynı kalmasını sağlar, böylelikle test uzmanlarının tadı nasıl algıladıklarını etkilemezler. Tadım odasında, bir kerede on iki test uzmanı çalışabilir. Test stantları her bir teste uyacak şekilde uyarlanabilirler. “Bu, hepimiz için kesinti olmadan çalışmamız için alan yaratıyor. Aynı zamanda, test uzmanları birbirleriyle kolaylıkla konuşabilirler” diyerek tasarladığı konsepti açıklıyor Birgit Kohler.
Toplama ve araştırma
BRITA’nın duyusal laboratuvarı bir şey yapmaya çalışır: objektif tat analizi. İdeal olarak şirketteki tüm ilgili iş üniteleri sonuçları kullanabilirler. Ayrıca, BRITA uluslararası duyusal uzmanlar ile aktif biçimde paylaşımda bulunur. Testlerde bilginin profesyonel transferinde elde edilen görüşler BRITA’nın temel yetkinlikleri arasındadır. “On yıllardır, biz yalnızca tat hakkında konuştuk,” diyor Kohler. Test Ekibi Başkanı Alexandra Merz ise ekliyor “Bugün fiilen bunu kendimiz ölçüyoruz”. Sonra test sonuçları çeşitli projelere ve ürünlere aktarılıyor, nihai olarak suyun tadını iyileştiriyor. Sadece teoride değil, aynı zamanda pratikte. Çünkü herkes harika tadın keyfini çıkarmalıdır.